Vybíráte pánskou tašku? Inspirujte se našimi tipy a doporučeními

Při koupi pánské tašky je třeba myslet na několik věcí. Nejde jen o to, že musí dobře vypadat a vy se tak cítili dobře, ale důležité je také to, aby byla taška při nošení pohodlná a měla dostatek přihrádek pro vše, co potřebujete.

Při nákupu byste se tudíž měli zaměřit na tyto věci:

Typ aktovky

To je první a nejdůležitější faktor, který je třeba zvážit. Zeptejte se sami sebe: „K jakému účelu budu tašku používat?“ Pravděpodobně si kupujete tašku buď pro běžné denní nošení nebo do práce, ale jaký typ vybrat? Jaké je vaše povolání? Pokud jste právník nebo účetní, pak se hodí například nějaká luxusní pánská taška. Pokud hledáte tašku pro přenášení notebooku, je ideální volbou taška na notebook k tomu určená. Jestliže pak hledáte tašku pro běžné denní nošení, tašku kam umístíte svoje doklady, peněženku, klíče či mobil, pak je skvělým pomocník taška přes rameno.

isto2

Materiál

Volba materiálu ovlivní především vzhled tašky a taky jak dlouho vydrží (samozřejmě i ve spojení s řemeslným zpracováním).

Kůže

Kůže je zpravidla tou nejlepší volbou, co se týče kvality a výdrže tašky. Pokud chcete působit co nejlépe na obchodních jednáních, pohovorech o zaměstnání nebo zkrátka jen při běžném nošení, kvalitní kožená taška by měla být vaší prioritou. Originální kůže je trvanlivá, pružná, vypadá dobře a často také pěkně voní.

Syntetika / nylon

Dalšími nejčastěji používanými materiály pro výrobu pánských tašek jsou nylon a polyester. Oba tyto materiály pocházejí ze skupiny syntetických polymerů. Ačkoli nejsou tak luxusní jako kůže, jsou obvykle odolné vůči chemickým prvkům, mají vysokou pevnost a jejich výroba je levnější.

Barva

Mezi nejčastější barvy pánských tašek patří černá a hnědá. Mezi těmito barvami nadále naleznete několik odstínů, které jsou ovšem seskupeny do těchto barev bez bližšího rozdělení. Černá a tmavě hnědá jsou barvy reprezentující pocit síly a prosperity, často jsou tudíž vyhledávané v obchodním a formálním prostředí.

Světlejší barvy jsou lepší pro příležitostné účely, kde je pracovní atmosféra uvolněnější a neformálnější.

Prostornost tašky

Vždy byste měli mít v tašce dostatek přihrádek, abyste v ní jednak byli schopni nosit vše, co běžně potřebujete a zároveň, aby taška nepůsobila přeplněná. To však nutně neznamená, že čím více kapes, tím lépe, ale spíš jde o celkovou prostornost tašky.

Zároveň je dobré mít v tašce odděleny prostory pro různé účely, například speciální kapsička na klíče, přihrádka pro notebook, přihrádky pro dokumenty atd.

Jednou ze zásadních funkcí všech tašek bez ohledu na jejich typ je to, aby obsahovaly rychle přístupné kapsy, kam uložíte předměty, ke kterým potřebujete mít okamžitý přístup. Typicky například mobilní telefon. Z toho důvodu má spousta tašek speciální přihrádky na přední či zadní straně.

Velikost a hmotnost

Větší neznamená v tomto případě lepší. Jistě nechcete nosit příliš velkou či těžkou tašku, pokud k tomu nemáte důvod. Zároveň zbytečně velké tašky nepůsobí příliš elegantně. Vždy je tedy třeba uvážit, jaké předměty budete v tašce nejčastěji nosit. Nicméně pokud se budete i s o trochu větší taškou cítit pohodlněji, konečná volba je vždy na vás a ta je ta správná.

Cena

Nemusíte utrácet tisíce či desetitisíce korun, abyste si koupili vysoce kvalitní pánskou tašku. Existuje mnoho elegantních modelů, které koupíte již od 1000 Kč, jsou praktické, vydrží dlouho a vypadají mnohem dráž, než ve skutečnosti jsou.

isto

Každopádně pokud pracujete jako právník, makléř, jednatel či ředitel velké společnosti, je lepší si za kvalitní tašku trošku připlatit. Luxusní kožená taška pravděpodobně ovlivní způsob, jakým vás vaši klienti či vaši známí vnímají. Pokud jste svým zaměřením spíše kreativní člověk, můžete kombinovat různé styly bez ohledu na to, zda taška vypadá na 1000 Kč nebo na 10000 Kč.

Na závěr

Doufám, že vám tento průvodce poskytl lepší přehled při výběru pánských tašek. Nicméně v konečném důsledku jste to ale především vy a váš vkus, který rozhodne o tom, jakou tašku si nakonec vyberete.