Z blogu: Kabelky nejsou jen pro ženy

Ženy jsou velice praktické. Nošení věcí v kabelce je mnohem pohodlnější, než když by si nacpaly kapsy veškerými svými doklady, peněženkou, mobilem, líčidly a dalšími nezbytnostmi. Zároveň taková kabelka poslouží i jako nezbytný módní doplněk. Těchto výhod začali využívat už i muži, kteří ve větší míře začínají nosit pánské kabelky, často nazývané jako pánské tašky přes rameno, které nejenže dobře vypadají, ale poslouží především prakticky, což ocení každý muž. Nacpat si totiž zadní kapsu od kalhot plnou peněženkou nejenže nevypadá úplně nejlépe, ale není to ani pohodlné, dokonce hrozí i riziko krádeže. 

Pánské kabelky jsou zpravidla uzpůsobeny tomu, aby do nich bylo možné pohodlně umístit veškeré potřebné doklady, mobil či klíče a zároveň se pohodlně nosily díky nastavitelnému popruhu přes rameno. Nejčastějšími materiály pro výrobu těchto tašek je zpravidla hovězí kůže, díky které taška dlouho vydrží a denním nošením se minimálně opotřebovává. Často je kůže kombinována s nylonem či jinou látkou, která kvalitu tašky nijak nesnižuje a její výhodou je větší cenová dostupnost.

Při výběru je také nutné dbát ohled na to, co hodláte v kabelce nosit a díky tomu zvolit vhodnou velikost. Existují totiž varianty opravdu malé, určené jen pro nošení drobnějších předmětů a pak větší tašky, do kterých pohodlně umístíte například váš notebook. Pokud jste takovou tašku ještě nikdy neměli, buďte si jisti, že si na jejich nošení velice rychle zvyknete a již se bez ní neobejdete. 

 

pánská kabelka