Dámský batůžek jako nepostradatelný doplněk na jaro

Dámské batohy se v poslední době těší velké oblibě, a to z mnoha důvodů. Vypadají skvěle, jsou praktické a pohodlné na nošení, což oceníte například při jarních výletech, kterých se již brzy dočkáme. Možná právě uvažujete, že si nějaký takový batůžek pořídíte, ale nevíte, jak zvolit ten pravý. My vám rádi poradíme.

Využití

V první řadě je potřeba se zamyslet nad tím, za jakým účelem si chcete batoh pořídit. Zda jej chcete nosit na výlety, do školy, do práce nebo například do společnosti. V dnešní době trh nabízí širokou škálu materiálů, barev a stylů batohů, které jsou vhodné pro různé příležitosti.

Cena

Cena je jedním ze základních aspektů, dle kterých se rozhodujeme o případné koupi jakéhokoliv zboží. Pokud chceme něco kvalitního, od čeho očekáváme dlouhodobou výdrž a odolnost, musíme počítat s vyšší cenou. Kvalitní dámské batohy, které navíc vypadají dobře, jsou naštěstí cenově dostupné a jsou běžně k dostání. Do dvou tisíc korun je možné pořídit skvělý kousek.

Styl

Sportovní, elegantní nebo sportovně-elegantní? Jaký styl batohu zvolíte, závisí samozřejmě na tom, jak se běžně oblékáte a opět je třeba vzít v potaz, kam chcete batoh nosit. K dostání jsou sportovní batohy vhodné ke sportovnímu nebo každodennímu oblečení, ale také roztomilé elegantní batůžky, které můžete bez jakýchkoliv výčitek nosit k šatům nebo například ke kostýmku.baag_damske_batohy_vnitrek

Velikost

Mnoho žen dámské batohy nosí především proto, že se do nich vejde mnohem více věcí než do kabelky. Někomu naopak stačí, když má kam uložit své klíče, peněženku a mobilní telefon. Zvolte takovou velikost, která vám bude pohodlná a bude vyhovovat vašim potřebám.

Barva

I když se držíte zaručených klasik, jakými jsou odstíny černé, béžové nebo šedé, nebojte se pustit do svého šatníku trochu veselých barev. Pro nadcházející jaro jsou ideální jemné pastelové odstíny, které jsou pro toto období jako stvořené.

Materiál

Co se týče materiálu, je třeba vybírat pečlivě. Pokud chcete batoh z pravé kůže nebo například ze semiše, počítejte s náročnou údržbou. Pravá kůže po čase ztrácí svůj lesk a může také začít místy praskat. Má ale tu výhodu, že se snadno zbavuje nečistot. Naproti tomu semiš je na údržbu, co se týče čistoty, velice náročný. Na jeho jemná vlákénka se snadno chytá prach a jiné nečistoty. Navíc je náchylný na mokro.

Doufáme, že jsme vám s výběrem pomohli. Můžete se podívat na náš e-shop, kde naleznete nabídku dámských batohů ve všech možných barvách a velikostech.