Jaká kabelka se k vám hodí?

Jaká kabelka se k vám hodí?

 

Kabelka je doplněk, který má odpovídat vašemu osobnímu stylu. Jenže, jak zvolit správnou, když jej ještě hledáte nebo stále ještě vypilováváte? Skutečně potřebujete mít úplně stejnou jako kamarádka?

 

Kdo jste? Odpovězte si na otázky

 

Jaké jsou vaše zájmy?

Jak často s sebou nosíte kopu zbytečností?

Umíte se vzdát nepořádku ve prospěch prostoru?

V čem nosíte nákup? Míváte s sebou ekologickou síťovku nebo používáte tzv. shopper?

Při jaké příležitosti chcete vyhlédnutý „kousek“ nosit?

Chcete, aby byla v minimalistickém designu nebo se nebráníte výraznějším prvkům (sponám, přezkám, řetízkům a jiným ozdobám)?

Líbí se vám přírodní materiály, které časem získají patinu? Nebo vás nudí a hledáte spíše ty zajímavě barevné, módní a nepřehlédnutelné?

Dáváte u tašek přednost menší velikosti, středně velkým nebo vás lákají obrovské?

Střídáte doplňky podle oblečení nebo ročního období? Nebo nosíte pořád totéž, až do roztrhání?

Máte děti? Nosíte často jejich věci u sebe?

Máte nějaké zdravotní znevýhodnění a potřebujete, aby vám nic nepřekáželo?

 

Trendy roku 2021

 

Milujete-li kabelky obřích rozměrů, letos si přijdete na své. Jedním z trendů roku 2021 jsou ty extrémně velké, do kterých se vměstnají opravdu nečekané věci. Třeba vaše kočka nebo balon pro dítě. Pokud hledáte do svého šatníku originální kousek, zkuste kabelku tak hranatou a plochou, že se do ní vejde snad jen platební karta a klíč k vašemu bytu. Jestli vás tento typ neosloví, připravili pro vás návrháři něco, co vypadá jako síťovka křížená s pompadurkou. Populárními alternativami budou také háčkované, macramé nebo geometrické kabelky připomínající Tančící dům v Praze. Dále ty v oranžové, ostře zelené a světle fialové barvě. Je možné, že se objeví i světle růžová nebo modrá. Nic pro slabé povahy! Plesy a večírky se nás asi ještě nějakou dobu týkat nebudou a snad i proto se letos objevily různé elegantní torny na láhve (samostatně jako crossbody, nebo jako součást větších brašen).

 

Kdy se řídit svým stylem?

 

Možná máte pocit, že se vám aktuální trendy nehodí do šatníku. Nikdo vás k nákupu takové tašky nutit nebude… Kabelku si vybírejte především tak, aby váš celkový vzhled podpořila, aby jej nepřebíjela. Důležité je sladit ji se svojí tělesnou konstitucí a účelem. Ženám různých tvarů sluší odlišné typy doplňků. Nejvíce jim ovšem svědčí sebevědomí a sebeláska. Proto se nestyďte ani za starší, ale kvalitní šatník. Máte-li tělesnou konstituci typu hruška, zkuste takovou, která končí v pase (ne dále). Jablíčka si musí dát pozor na titěrné kousky s malými úchyty.

 

Jdete na pracovní schůzku? Volte jen tři doplňky. Jedním z nich může být i vaše oblíbená kabelka. Neinvestujte do několika levných, ale vyberte tu jednu, u které nikdo nebude pochybovat o její kvalitě. Cenově vás to v konečném součtu vyjde stejně. Již nějakou dobu jsou zpátky v oblibě roztomilé městské batůžky. Vyberete z těch našich?

 

Tip redakce: Různé retro kabelky se dají koupit také v různých nadačních obchodech nebo na charitativních bazárcích. Ne nyní, ale obvykle ano… Zkuste také probrat dědictví po vaší babičce nebo mamince. Možná objevíte nějaký poklad.

 

 wome-s-bags-close-up (1)