Jak na organizaci tašky?

Průvodce úklidem kabelky pro lenošky a chaotické

Každý začátek nové životní etapy začíná obvykle tím, že si vyklidíme svoje přihrádky v hlavě, v šuplících a také v kabelce. Myšlenky a nové podněty rády přichází, když mají prostor. Jsou potvůrky komplexní. Nespokojí se jen s jednou uklizenou věcí. Jak vám může úklid kabelky, tašky a šatníku přinést pocity štěstí? Znáte očistné pocity při třídění osobních věcí? Pusťte se do toho s námi.

 

Chaos, kreativita versus upjatost

 

Znáte ten pocit úlevy, co se dostaví pokaždé, když ve velké tašce naleznete svazek klíčů, kartičku do posilovny, balzám na rty nebo pouzdro na kreditní karty? Pracovní stůl spokojeného kreativce může obsahovat hodně položek, ale kabelka nebo spisová taška, to je panečku něco jiného. Taška nemá působit jako velryba polykající Jonáše. Někdo umí udělat nepořádek i v miniaturní kabelce. Jak to tedy řešit? Vysypte obsah na stůl a začněte třídit. Teď. Nečekejte na zázrak. Ten nepřijde. Změna začíná od maličkosti jako je uklizená taška.

 

To je ale věcí!

 

Možná jste se nad útrobami své tašky zděsili. Vše, co není funkční nebo je odpad, odstraňte. Další věci poskládejte tematicky. Kosmetiku můžete seskupit s dalšími hygienickými potřebami do organizéru nebo etue. Psací potřeby dejte do malého pouzdra. Pokud jsou děti malé, nemusíte s sebou nosit celý dinosauří park, stačí, když vezmete jednu hračku nebo knížku. Zbytek ať putuje do dětského baťůžku. Pokud jezdíte autem, nepohrdněte organizérem na kabelku na přední sedadlo (který udrží tašku i při brždění) nebo organizérem do kufru (ten se dá využít i na jiné věci, než jen na víkendový nákup). Na nákupy s sebou noste alespoň dvě skládací tašky. To, aby vás zase nenapadlo cpát chleba nebo jogurty do kabelky.

 

Jak skladovat kabelky?

 

Kabelky, tašky, batůžky a kufry – kam s nimi v běžné domácnosti? Hledání odpovědi na tuto otázku je palčivé, ať už máte děti nebo jste bezdětní, ale obýváte malý prostor. Základem úspěchu je si přiznat, že nikdy nepotřebujete úplně všechno, co jste si kdy koupili nebo dostali. Posílejte proto část věcí zpátky do oběhu. Jenom tak dosáhnete toho, že věci budou mít svoje místo a vy se v nich vyznáte. Oblíbená možnost, jak skladovat tašky, je ukládat je vertikálně v horní polici šatní skříně. Drátěný program uvnitř skříně nebo dvířkách nebo háčky skříně jsou alternativou pro střídmé množství tašek. Výhrou je mít malý sklad nebo šatnu (zejména pro kufry). Určitý typ interiéru snese i tašky na stojanech nebo věšácích, ale jen do určitého množství. Pak už přichází poslední možnost – proutěný koš nebo úložné boxy.